Odyssey Extreme

Nogle batterier er bygget til at levere store mængder startstrøm, mens andre er bygget med dybdeafladning for øje. Odyssey Extreme er bygget til begge dele og kan selv ved lave temperaturer levere CCA (koldstartseffekt) på over 2250 ampere i 5 sekunder - dobbelt til tredobbelt af konventionelle batterier af samme størrelse. Odyssey Extreme klarer 400 cyklusser ved 80% dybdeafladning.Extreme-serien kan anvendes indenfor en stor række sektorer, bl.a. til solcelleanlæg, traktorer, off-road køretøjer og både.

Odyssey Performance

Odyssey Performance har et langt serviceliv, stor pålidelighed og tåler dybdeafladning, hvilket gør batteriet perfekt til bl.a. lastbiler, hvor der er stigende behov for strøm til udstyr, også når motoren er slukket. Batteriet fungerer som strømkilde og kan stadig levere pålidelig startstrøm grundet sit design. Performance serien yder samme pålidelighed som Extreme serien, uden den høje CCA (koldstarteffekt) og RC (reservekapacitet), som mange muligvis ikke har brug for.

Performance-serien udmærker sig derfor som startbatteri til transportsektoren.

Designfordele

Batteriernes opbygning gør dem ideelle for en række applikationer, der stiller krav til dybdeafladningsegenskaber og en pålidelig ydeevne. Da konstruktionen er baseret på lige plader undgås den cykliske form. Det betyder 15% mindre spildplads og derved større kapacitet.

AGM

Odyssey er et AGM-batteri i topkvalitet. AGM står for Absorbed Glass Mat, hvor glasfibermåtterne absorberer syren, hvilket betyder, der ikke er flydende syre i batteriblokken. Batteriet er designet til at tåle dybdeafladning og stadig levere startstrøm. Det er muligt at aflade batteriet med 70% og stadig have et fuldt fungerende startbatteri, hvor alm. startbatterier kun tåler at blive afladet med 30%.

TPPL-teknologi giver Odyssey en større energitæthed på samme volumen som alm. AGM-batterier. Det betyder færre batterifejl, færre batteriudskiftninger og reduceret nedetid.

TPPL-teknologi

For at optimere pladsen og derved kapaciteten i batteriet, anvendes lige plader med TPPL-teknologi. TPPL står for Thin Plate Pure Lead og består af gitterplader i rent bly. Det rene materiale gør, at gitterpladerne kan laves meget tyndere, end hvis de produceres af blycalcium og med en finere kornstruktur, som minimerer korrosion uden at gå på kompromis med designlevetiden. Fordi pladerne er tyndere, er det muligt at få plads til flere plader i hver 2 volts celle. Resultatet er flere ampere, mere energi og større energitæthed – kort sagt mere energi på mindre volumen.